Page 23 - Informail 203-213
P. 23

De Estafette                                          Wie is Wie

       Ik had het niet verwacht, maar ik was “de   De gebraden kip:           Mijn naam is Vero
       gelukkige” om het estafette stokje te krijgen.  1 hele kip, citroen, ui, kruiden en zout.  Haulussy-van Wijk
       Omdat veel van jullie altijd vragen naar mijn                          en sinds 26 maart jl.
       vaak veranderende uiterlijk,  zal ik daar iets   Je maakt de kip schoon, dus het vet enz.   ben ik werkzaam als
       over zeggen.                        weghalen; Je laat de kip +/- 20 minuten in   Directiesecretaresse
                                           water, citroen en zout staan;      voor Christiaan Sap
       Vaak doe ik iets anders met mijn haar.   Dan was je de kip af. Nu ga je de kip met   en Paul Smulders.
       Eigenlijk heb ik kroes haar, dus ik kan bijna   kruiden bereiden naar je eigen smaak.
       van alles doen.                     Je zet de kip in een schaaltje en je dek hem af   De woensdag is een
       Ik heb een heleboel staartjes die ik op en af kan    met folie.Dit gaat de oven in +/- 45 miuten.  beetje een vreemde
       zetten. Dat is wel makkelijk,  maar ik moet wel   Je haalt de folie eraf en als het goed is, is het   dag om te starten
       goed uitkijken dat ze niet loslaten(geintje).   al van binnen gaar.    maar aangezien ik
       Nu heb ik een bijzondere afro, zoals velen   Nu laat je de kip een mooie kleur van buiten   via het uitzend-
       hebben kunnen zien  op het personeelsfeest.   krijgen. Als dat gebeurd is, is het klaar om te   bureau werkte, en
       Dat vind ik heel gaaf.              eten.                              daardoor geen opzeg-
                                                                              termijn had, kon ik
       Een andere hobby die ik heb zijn mijn nagels.   De Macaroni Pie:       nog even genieten
       Deze zien er altijd mooi uit. Bijvoorbeeld  een   1 pakje macaroni elleboogjes  van het gezelschap van Simone die inmiddels
       leuk design of zo. Dat vind ik zo speciaal als je   ½ liter volle melk  met haar mannen naar de Westerlaan is
       iemand een hand geeft of op het moment dat   3 zakjes geraspte jong belegen  kaas  verhuisd. Bovendien kon ik zo na twee
       ik iemand bij de balie heb staan. Ze zeggen   zout en peper naar smaak.  hectische dagen weer het weekend ingaan
       dan dat ik leuke en aparte nagels heb. Dat   2 eieren                  om me weer op te laden voor nog meer
       hoor ik vaak!                       1 ui                               informatie en allerlei nieuwe gezichten en
                                           1 eetlepel boter.                  namen waarvan ik moet bekennen dat ik de
       Ook hou ik heel veel van dansen, dat komt   Macaroni eerst koken. In een schaal doe je de   helft alweer vergeten ben!
       denk ik ook door mijn cultuur. En hoe ik zelf   2 eieren, melk, zout en peper.
       ben, dus meestal ben ik blij.       Samen kloppen. Dit  mengsel voeg je aan de   Week 13 was mijn eerste solo week en waren
       Ik ga heel vaak naar Antilliaanse feesten. Dan   macaroni toe, samen met 2 1/2 zakje kaas,   de heren compleet aan mij overgeleverd en
       waan ik mij op Curaçao, het enige wat ik dan   boter en de gesnipperde ui.  daar hebben ze een feestelijk tintje aan gegeven
       nog mis is de zon.                  Nu de schaal insmeren met boter en de   door mij te verwelkomen met een prachtig
       Wat ik ook zo leuk vind is dat ik binnen   macaroni bijvoegen..        boeket!
       Radio Holland met bepaalde collega’s mijn   De rest van de kaas strooi je over de macaroni,
       eigen taal kan spreken: papiaments.  de schotel mag nu in de oven voor ca. 45   Wat ik verder over mezelf kan vertellen, is dat
       Wat ik zeker belangrijk en interressant vind is   minuten  of  totdat het een mooie  bruin kleur   ik getrouwd ben met Eric van Wijk en dat
       lekker eten. Ik hou van bijna alle Antilliaanse   heeft. Eerst goed laten afkoelen  voordat je   onze dochter Sophia Lara Romée nu bijna 1,5
       gerechten. Een typisch Antilliaans gerecht is   het aan snijdt .       jaar oud is.
       de Macaroni Pie. Dat is wel zo lekker als je   BON APETIT !!!
       het met  kip eet.
       Hierbij doe ik twee recepten, zodat jullie het    Het estaffette stokje gaat nu door naar:   Personalia
       ook kunnen uitproberen. En geloof mij dat   Marten Walinga.            Verjaardagen
       jullie er van gaan genieten!!                          door: Gabi Lambertina  1/5  Remco  Reinigert
                                                                              2/5   Huib  Bijleveld
                             De camera gaat naar...                           2/5   Tom  Westra
                                                                              4/5   Wim  Nieuwveld
                                                                              5/5   Henk  Aardse
                                                                              9/5   Jan van Straten (Finance), Alex
                                                                                    Romein
                                                                              Stuur eens een kaartje naar...
                                                                              Gerrit van Veelen.

                                                                              Ook dit jaar organiseert P&O Nedlloyd
                                                                              een voetbaltournooi. Het spektakel zal
                                                                              plaatsvinden bij Hoogvliet-Rijnmond op 24
                                                                              mei. Natuurlijk zal ook Radio Holland met
                                                                              een top-elftal van de party zijn. Althans ...
                                                                              dat hangt van u af!
                                                                              Om kans te maken op de felbegeerde
                                                                              bokaal zoeken wij voetballers om ons team
                                                                              te versterken en supporters. Schroom niet
                                                                              en   bel  (010-4283330)  of  mail
                                                                              (s.gajadhar@rhm.nl) me vandaag nog.
       De eerste lunch in het nieuwe gebouw van de Radio Holland Group samen met de verhuizers en
                                                                                                 door:Sailesh Gajadhar
                       medewerkers van de Stichting Historisch Materiaal.
        www.rhmarine.nl
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27